A Bükk-Mátravidéki Aeroklub története

2022. október 17.
Szépen halad a közösségi tér építése
Szépen halad a közösségi terünk építése. Melyben többek között irodák, büfé, oktatóterem is helyet kap.
2022. szeptember 23-25.
Második próbaüzem
A szeptember végi második próbaüzemnek már a tapasztalatokkal felvértezve indultunk neki és olyan csodálatos spontán rendezvény lett belőle, ami egy kezdő repülőlapnak is elmehetett volna. Mi a magasból néztük a szlalomot, a versenyzők és a nézők pedig minket.A pénteki nap ismét a vitorlázórepülésnek kedvezett. Csörléses üzemet választottunk egy Góbéval, de kihoztuk Twin Astir repülőgépünket is, hogy felmérhessük, ezen a munkaterületen milyen magasságot tudunk ezzel az indítással elérni. Meglepően jót! Góbéval meglett az 500m, a nehezebb Twin Astirral a 350-400m. Ebből a magasságból már jól látszik a Tisza-tó, de az Északi középhegység vonulata és rabul ejti a tekintetet. A leszállás pedig kiemelten biztonságos az akadálymentesség miatt.
Szombat lett a fő nap, ekkor jött hozzánk a legtöbb vendég megnézni, hogy min dolgoztunk eddig. Mindenkinek tetszett. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, kellemes szeptemberi napunk volt. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a szombati napot az L-29 Delfin sugárhajtású vadász-kiképzőgép érkezése koronázta meg. A rengeteg pályajavító munka megérte, a repülőgép biztonságosan leszállt a kifutópályán. Legyen ez csak a kezdet!Vasárnap már az időjárás nem volt velünk, de még a szélcsendes gyenge esőt is kihasználta a keménymag, hogy repüljön. Csőröltük is a Góbét szorgalmasan, gyűljön csak mindenkinek a felszállásszám, hisz alig vártuk, hogy ennyi hónap kihagyás után ismét repülhessünk.
2022. szeptember 24.
Vadászgép a repülőtéren

Több mint 30 év után ismét sugárhajtúású repülőgép landolt a  mezőkövesdi betonon! 

2022. augusztus 21-23
Próbaüzem a repülőtéren

2022.08.19 és 08.21 között próbaüzemet tartottunk, hogy tapasztalatot szerezzünk a repülőtér üzemeltetésével kapcsolatban. A próbaüzemen vitorlázórepülés, motoros repülés és ejtőernyőzés is helyet kapott. Több repülőtérről érkeztek meghívott vendégek. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk a hétvége folyamán, de minden szakág ki tudta próbálni a repülőteret. Az évben még további próbaüzemeket tartunk, mielőtt megkapnánk a repülőtér engedélyt.

2022. július 26.
Megérkeznek a konténerek a közösségi épülethez

Megérkeztek a konténerek. Ezek lesznek a közösségi épületünk alapjai.  

2022. július 23.
A közösségi épület alapköveinek letétele

Megkezdődik a közösségi épületünk kivitelezése. Jelképes alapkőletétel a konténerek alá. 

2022. július 19.
Megkezdődik a betonpálya rendbetétele

A repülőtér betonpályájén rengeteg törmelék rakódott le az elmúlt években. Kisebb bokrok nőttek ki a diletációkban. Ezeket mind eltávolítottuk.

2022. június 3.
Megkezdődnek a munkálatok

Elkezdtük a munkálatokat a reptéren. Az elmúlt 30 évben rengeteg bokor nőtt a kifutópálya mellett, amelyeket most el kell távolítanunk. 

2022.május 19.
Bérleti szerződés

2022 május 19-én aláírtuk a bérleti szerződést a mezőkövesdi önkormányzattal.